volg ons op de socials

Doe mee aan het bloemencorso

Corso kids!

Aan het bloemencorso in Winterswijk doen ook veel kinderen mee. Soms maken ze onderdeel uit van een groep die met een andere wagen deelneemt aan het corso, maar vaak ook zijn het zelfstandige groepen die meedoen. Dus als het je leuk lijkt om met vriendjes en vriendinnetjes, klasgenoten, neefjes en nichtjes een corsowagen te bouwen, dan zeggen wij: doen! We helpen je graag door hier onze bouwtips te delen.

De kinderjury

De kinderjury bestaat uit circa tien enthousiaste kinderen die, gewapend met een kritisch oog en een flinke dosis creativiteit, de corsowagens in de categorie C en D beoordelen op verschillende aspecten. Originaliteit, kleurgebruik, en de algemene indruk van de wagens worden meegenomen in hun beoordelingen.

Wat dit extra speciaal maakt, is dat de kinderen hun eigen kijk op kunst en bloemenpracht delen. Ze kiezen hun favorieten en kennen aan een wagen in de C-categorie en aan een wagen in de D-categorie de kinderjuryprijs toe.

Kinderjury_2023

SCHRIJF JE IN

Over de vakjury

De jurering vindt plaats op de vrijdag zodat op vrijdagavond in de tent de prijsuitreiking plaats kan vinden. Het is een moment waarop de gemeenschap samenkomt om te juichen voor de creatieve inspanningen van de deelnemers en natuurlijk ook voor de winnaar van het corso. 

Werkstuk, spreekbeurt of bloemencorso in de klas?

We vinden het erg leuk als kinderen een spreekbeurt willen houden of werkstuk willen maken over het  bloemencorso. Wil jij dat (misschien) ook doen? Laat het ons weten via corso@volksfeest.nl en we voorzien je dan graag van informatie of brengen je in contact met (oud)deelnemers die je verder kunnen helpen.

Voor je werkstuk of spreekbeurt kun je ook kijken op de website van de Corsokoepel.

Voor basisscholen

Ben je juf of meester en wil je graag een project doen over het bloemencorso? Meld je dan bij ons. We hebben hier leuke ideeën voor, maar ook ervaring mee. Dus mail ons zeker: corso@volksfeest.nl 

Spreekbeurt_