volg ons op de socials

Vol programma Koningsdag 2024

Koningsdag in Winterswijk is altijd weer gezellig, omdat er veel te beleven is met onder andere vijf dagen kermis.
Maar er is meer dan alleen de kermis. Op Koningsdag zelf vindt de Kindervrijmarkt plaats, waar kinderen hun oude spullen kunnen verkopen. Het is altijd een vrolijke boel, met kleurrijke kraampjes en enthousiaste kinderen die hun waar aanprijzen.

Ook de Kinderspelen zijn een begrip in Winterswijk. Op het marktplein worden allerlei spelletjes georganiseerd voor de jongste Winterswijkers. Van voetbaldarts tot de klimwand en van het knikkerspel tot prijsknippen. Er is voor elk wat wils.

Een ander hoogtepunt van Koningsdag in Winterswijk is de jaarlijkse paardenmarkt. Het is een prachtig gezicht om de paarden en hun trotse eigenaren te zien en de handelaren die op jacht zijn naar de mooiste edeldieren. Natuurlijk kunnen de kinderen hun rondje op de pony rijden en laten vele ruiters hun ringsteekkunsten zien.

Koningsdag wordt in Winterswijk ook volop muzikaal omlijst. Het begint met de Nacht van Oranje en op Koningsdag zelf zijn er in de tent aan de noordzijde van de markt verschillende bands en dj’s die optreden, die het publiek laten swingen tot in de vroege uurtjes. Het is een gezellige sfeer, met “iedereen” in het oranje gekleed en een feestelijke stemming.

Kortom, Koningsdag in Winterswijk is een feest dat je niet mag missen. Van de kermis en de Kindervrijmarkt tot de paardenmarkt en de Nacht van Oranje, er is voor ieder wat wils. Dus kom langs en vier samen met ons de verjaardag van onze koning!

Vanaf 8 april zullen de leden van Vereeniging Volksfeest het programma weer huis-aan-huis verspreiden.

Nieuws

Uitslag Bloemencorso 2023
Lees verder
Eerste bloemencorso met audiodescriptie in Winterswijk
Lees verder