volg ons op de socials

29 augustus

Zuidzijde Markt

Daar
wil je bij
zijn

Corso in Concert

Op donderdag om 20.00 uur start het Volksfeest met de rondgang met muziekvereniging Excelsior. Nadat zij de vaandels hebben afgegeven bij het Dagelijks Bestuur, neemt de Kon.W.O.V. het muzikale stokje over. Zij zullen in 2024 Corso in Concert verzorgen.

De Kon.W.O.V. wordt ondersteund door de Americana-formatie ‘The Heartstrings’. Samen met het harmonieorkest zullen zij Winterswijk meenemen naar prachtige Amerikaanse streken. Zo wordt onder andere een ode gebracht aan de Amerikaanse muzieklegende Dolly Parton.
“The Heartstrings” bestaan uit zanger/gitarist Tom Schraven en zangeressen Marijke Nuchelmans en Maartje Waanders en worden muzikaal bijgestaan door Dennis Weelink op toetsen.

Na de slagwerkgroep – met het stuk “Jalou City Ligts” – is het harmonieorkest, onder leiding van dirigent Christian Ansink, aan de beurt. Zij vervolgen de avond met tal van bekende meezingers. Van The Village People, Anita Meyer tot Tina Turner; alles wordt uit de kast gehaald om de Winterswijkse feesttent op z’n kop te zetten.