volg ons op de socials

Stap in een wereld vol kleur en betovering tijdens het jaarlijkse Bloemencorso op de laatste vrijdag en zaterdag van augustus! Een spektakel dat jong en oud betovert. Laat je verrassen door de prachtige dahliawagens in de meest mooie kleuren die door de straten van Winterswijk trekken afgewisseld met lokale muziekkorpsen op de vrijdag, aangevuld met een gastkorps op de zaterdag. Dit wil je niet missen!

Het Bloemencorso in Winterswijk is een unieke combinatie van vakmanschap, creativiteit en gemeenschapsgeest. Elke corsowagen is een meesterwerk op zich, met vaak duizenden dahlia’s die met zorg en toewijding zijn geplakt of gespijkerd. Van kleine details tot majestueuze constructies, de corsowagens vertellen stuk voor stuk een verhaal.

Of je nu inwoner bent of een bezoeker van ver, het Bloemencorso in Winterswijk biedt voor iedereen iets speciaals. Voor de jongsten onder ons zijn er vele kleine en iets grotere wagens en versierde fietsen, waar kleurrijke bloemen door de kinderen zelf zijn geplakt. Terwijl je langs de route staat, bewonder je niet alleen de wagens, maar ook de inzet en toewijding van de vele vrijwilligers die maandenlang hebben gewerkt om dit spektakel mogelijk te maken en die bij de corsowagen lopen of zelfs op de corsowagen te bewonderen zijn. Tussen de corsowagens laten onze Winterswijkse muziekkorpsen zien wat ze in hun mars hebben; op de zaterdag aangevuld met een gastkorps.

Kom naar Winterswijk en maak onderdeel uit van deze feestelijke traditie tijdens het Volksfeest. Geniet van de langstrekkende wagens op vrijdag en zaterdag of bewonder de corsowagens op het opstelterrein na afloop van het corso op zaterdagmiddag of op zondag.  

Wil je meer weten over het bloemencorso? Neem voor vragen contact op met de optochtcommissie via corso@volksfeest.nl